Rekonstrukce Obecního dvora

Na jaře 2014 začala dlouho připravovaná rekonstrukce a dostavba Obecního dvora, která byla navržena renomovaným architektem Ricardem Bofillem,. Spolek občanů a přátel čtvrti Na Františku se pravidelně zúčastnil schůzek s investorem, takže měl možnost poznat připravovaný projekt ještě před zahájením územního a stavebního řízení. Ze strany investora to byl příkladný přístup, protože tím značně obrousil třecí plochy při případných sporech ve správních řízeních a realizaci. Ty ale nenastaly, protože na rozdíl od projektu v původním územním rozhodnutí investor zredukoval stavební program novostavby, namísto pěti pater podzemních garáží bude jenom jedno a zmenší se i celkový počet bytů v areálu na 12.

Obecní dvůr

Práce na stavbě začaly přípravou základů novostavby v ulici U Milosrdných, ale doufáme, že v dohledné době začne i oprava a rekonstrukce původních objektů, které jsou v tak špatném stavu, že by nemusely přežít další zimu. Spolek občanů a přátel čtvrti Na Františku bude vše i nadále pečlivě sledovat.

Vytvořil Pixelfield, s.r.o. - webdesign, webové aplikace a firemní web